Reklam Alanı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklamada,"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle 3 Mayıs Çarşamba günü Rusya'ya ziyaret gerçekleştirecek" denildi.

Ziyaret kapsamında ticaret hacmi ve karşılıklı yatırımların artırılması, turizmin geliştirilmesi, enerji işbirliğinin güçlendirilmesi başta olmak üzere ikili ilişkilerin ele alınacağı belirtildi.

İki liderin, terörle mücadele konusunu masaya yatıracağı ifade edilirken, Suriye meselesiyle ilgili olarak, Cenevre ve Astana süreçlerinin takibi,
Aralık ayında hayata geçirilen ateşkesin yaygınlaştırılması, ateşkes ihlallerinin son bulması, akan kanın durması, sivillere yardım ulaştırılması ve siyasi geçişin sağlanması için atılması gereken adımların görüşüleceği açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yarın Soçi'ye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyor, çok önemli bir görüşme gerçekleşecek" ifadesini kullandı.

Peskov sözlerine şu şekilde devam etti: "Türk tarafı Suriye sorununu ve askeri teknik işbirliği dahil olmak üzere ikili işbirliğini görüşmek istediğini dile getirdi. Aynı zamanda diğer uluslararası ve bölgesel konularda da fikir alışverişi yapılacak."

(DHA)