Reklam Alanı

Variety'den müzik yazarı Chris Willman, Katy Perry'nin yeni şarkısı “Bon Apepetit”i şöyle değerlendiriyor: “Eğer ki bu şarkıya gülüp eğlenmeyi başaramazsanız, şarkı midenize oturabilir”.

Cuma günü yayınlanan yeni Katy Perry şarkısı, Perry'nin iki ay önce Skip Marley ile birlikte kaydettiği “Chained to the Rhythm”dan oldukça farklı. İlk şarkı, “Haydi her şey mükemmelmiş gibi yapalım” derken, “Bon Appétit”nin öyle toplumsal bir derdi yok.

Aşkın, fırtınaların ve karanlıkların ötesini aşmış ve pırıltılı, özgür bir kafaya erişmiş bir kadın var bu kez karşımızda. Katy Perry, bir nevi “Bandıra bandıra ye beni” diyor “Bon Appétit”te. Eğlenceli, havadar, tatlı ve seksi…

“GÖZÜ AÇ VE AZGIN GENÇLER İÇİN YAZILMIŞ”

Müzik basınının konuya ilgisi malum ama şarkının teması vesilesiyle yemek yazarlarının da kalem oynatması ilginç ve hayli eğlenceli… “Bandıra Bandıra” da Türkiye'de yayınlandığında benzer bir kıyamet kopmuştu. Üstelik o zamanlar sosyal medya da yoktu.

Dünden bugüne kopan fırtınalar içindeki en komiği, ünlü yemek sitesi Eater'ın “Nihayet gözü aç ve azgın gençler için de bir şarkı yazıldı” demesi oldu belki de.

Haksız değiller, şarkı şöyle diyor: “Aç gibi bir halin var, biraz şekere ne dersin, 24 saat açığım, seni memnun edeceğim, müşteri daima haklıdır, dünyanın en iyi kirazlı keki için”… Yemek, seks, yemek, seks diyor yani…

GURMELER TWITTER'DA ATIŞTI

Quartz'ın yemek yazarı ve gurme Chase Purdy, “Bir yemek muhabiri olarak, kendimi yeni Katy Perry şarkısındaki göndermeleri kınamaya mecbur hissediyorum” diyerek konuyu New York Times'ın yemek eleştirmeni Pete Wells'e havale etti.

Ödüllü yazar Wells ise olayı şöyle değerlendirdi: “Ben 5 yıldız Michelin'im” sözü bir bakıma komik. Ama 'Kobe Flown in' biraz tuhaf bir övünç kaynağı”.

Kobe Eti denilen et, Wagyu sığırlarından elde ediliyor. Tabağı yüzlerce dolar olan bu et dünyanın en ünlü ve nadir bulunan kırmızı eti…

“Bon Appétit”yi yaz geliyor diye biz sevdik de acaba Vedat Milor ve Mehmet Yaşin bu şarkıya nasıl tepki verirdi? İnsan düşünmeden edemiyor.