Reklam Alanı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle, yeni bir başlangıçla Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üyelik töreninde konuştu.

Konuşmasına, "Özlemek sabretmektir, yılları, ayları, saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an, Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız bugün yuvaya, kurucusu olduğu AK Parti'ye tekrar dönüyor." diyerek başlayan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a parti teşkilatı adına "Hoş geldiniz, şeref verdiniz." dedi.

Yıldırım, 16 Nisan'da yapılan halk oylaması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a partiye üyelik yolunu açan millete de şükranlarını sundu.

Kesin sonuçları açıklanan halk oylamasının ülkeye ve Türk demokrasisine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"16 Nisan 2017, Türkiye'nin siyasi tarihinde Cumhuriyetin ilanı ve çok partili hayata geçiş kadar iftiharla hatırlanacak son derece anlamlı bir gündür. Bu günü anlamlı kılan, aziz milletimizin iradesiyle, istikrarı, güçlü iktidarı, demokrasiyi ve uzlaşmayı kurumsal hale getirmiş olmasıdır. Bunun için büyük bir kararlılıkla sandığa giden milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle bugüne kadar ülkemizin kalkınması, büyümesi, gelişmesi yolunda hizmeti geçen, demokrasi mücadelemize katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, onları hayırla yad ediyorum."

"Çalışanların beklentisine kulak verdik"

Emeğin, alın terinin, helal kazancın karşılığını tam anlamıyla veren bir sistemi hayata geçirmenin mücadelesini verdiklerine dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin konuşarak, uzlaşma ile çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine bugüne kadar kulak verdik, bundan sonra da istişare mekanizmalarını aktif kullanarak daha iyi bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Bundan zerre kadar endişem yoktur.

Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda, ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi kurumuna, AK Parti'ye, milletin tasvibiyle bugün dönüyor. Öncelikle AK Parti'nin kurucu lideri, Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim.

Sayın Cumhurbaşkanım, kendi kurduğunuz evinize, yuvanıza, tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine 'Hoş geldiniz' demeye de ihtiyaç yok. Sayın Cumhurbaşkanım, bugün 'Bu şarkı burada bitmez' diyerek millete hizmet yolunda sefere çıktığımız 14 Ağustos 2001 tarihindeki kadar sevinçliyiz. Milletin kurduğu, rotasını milletin çizdiği AK Parti bugüne kadar milletin verdiği talimat dışına hiç çıkmadı. Bugün de 16 Nisan'da anayasa değişikliği ile milletin verdiği kararın gereğini yerine getirmek için burada, bir aradayız."

"Görevlerimizde bayrak değişimi oldu ancak bayrak asla yere düşmedi"

AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağanüstü kongre yapma kararı aldıklarını anımsatan Yıldırım, yeni bir heyecan ve ümitle yeni bir başlangıçla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı genel başkan adayı olarak teklif edeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin son 15 yılına damgasını vuran bir siyasi hareketin mensupları olarak bugün büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, geçen 15 yılda elde edilen tarihi başarıların ardından Türkiye'nin geleceğini inşa etmek üzere bugün yeniden saflarını sıklaştırdıklarını, güçlerini tazelediklerini söyledi.

AK Parti hareketinin, ilk günden itibaren tek amacının ülkesine ve milletine hizmet verenlerden oluşan bir erdemliler hareketi olduğunu aktaran Yıldırım, AK Parti kimliğiyle siyaset yapan herkesin de Türkiye'ye ve millete hizmet istikametini koruduğunu kaydetti.

Yıldırım, "15 yıl boyunca görevlerimizde bayrak değişimi oldu ancak bayrak asla yere düşmedi. Allah'a şükürler olsun ki 65. Hükümet olarak da Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük saldırısına maruz kaldığımız halde demokrasi mücadelesinden yüzümüzün akıyla çıkmayı başardık. Türkiye'yi güven ve istikrar çizgisinde koruduk. Büyük demokrasi mücadelemize azim ve kararlılıkla devam ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de 15 yılda çok değiştiğini ama bir şeyin hiç değişmediğini anlatan Yıldırım, "Değişmeyen Türkiye'de sessiz devrimleri hayata geçiren, Türkiye'ye çağ atlatan, bu hareketin kurucusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimizin gönlündeki yeridir. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti ile, AK Parti de Sayın Cumhurbaşkanımız ile birleşti ve sembolleşti." dedi.

"Bir uzlaşmanın kapısını da aralamış oluyoruz"

Yıldırım, bir partinin mensubu olmanın tüm vatandaşların hizmetinde olmanın önünde bir engel olmadığına vurgu yaptı.

Siyaset yapmanın, bütün vatandaşların hizmetinde olmak, siyaset kurumunda yer almanın ise halkın denetiminde olmak anlamına geldiğinin altını çizen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımızın son 15 senede yaptığı her hizmet, nasıl ki bütün vatandaşlarımız içinse bundan sonra da her hizmet, her eser bütün vatandaşlarımız için olacak. Bu sistem değişikliği, yönetimde çift başlılığı tamamen ortadan kaldırmıştır. Ülkeye kalıcı istikrarı ve sürekli güçlü iktidarı getirecek bir değişikliktir. Büyük bir uzlaşmanın kapısını da bu sistem değişikliğiyle aralamış oluyoruz. Bir takvim içerisinde bu değişimi bütün unsurlarıyla, hazırlık sürecini tamamlayıp aşama aşama cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini uygulamaya geçireceğiz.

Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde büyük bir enerjiyle, gelecek hedeflerine daha çok yoğunlaşacak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma gayretini sürdürecektir. Demokrasimiz bütün kurumlarıyla gelişecek, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daha da muhkem hale gelecektir. Birlik ve beraberlik içinde ülkemiz yeni ufuklara yelken açacaktır. Bugün hepimizi saran bu heyecan Türkiye'nin büyük hedeflerinin birer birer gerçeğe dönüşecek olmasına duyduğumuz inancın bir sonucudur."

"Milletle birlikte bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık"

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti çatısı altına dönüşünün ülkeye ve partiye hayır getireceğini söyledi.

15 yılda millet olarak pek çok badireden geçildiğine, zorlukla mücadele edildiğine işaret eden Yıldırım, milletle birlikte bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardıklarını, bunu da milli iradeyi her şeyin üstünde tutarak gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Türkiye'de güven ve istikrar teminat altına alınmış olacak"

Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ileri ve güçlü demokrasiyi ortaya çıkaracaklarını, siyasetin ve demokrasinin güç kazanacağını, vesayetin ortadan kalkacağını belirterek, "Milli iradenin en güçlü şekilde yönetime yansıması bu sistemde tamamen gerçekleşmiş olacak. Milletin dediği olacak. Dolayısıyla Türkiye'de güven ve istikrar teminat altına alınmış olacak." diye konuştu.

Bu çalışmalarda en büyük fedakarlığı ailelerin yaptığına işaret eden Yıldırım, "Hanımefendiye bu süreçte gösterdiği fedakarlıktan ve sabırdan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Semiha hanıma da bu süreçte yaptığı destek ve fedakarlık için teşekkür ediyorum." dedi.

MHP grubuna da teşekkür eden Yıldırım, "Allah, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Allah hareketimizi daima istikamet üzere eylesin. Bizi milletimizin hizmetinde daim eylesin. Türkiye'nin yolu da bahtı da açık olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Mümin Altaş,Merve Yıldızalp,Aynur Ekiz