yilmazozdil @ sozcu.com.tr




Reklam Alanı

2009 yerel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmamalı, oylarımızı arttırdık, bizim açımızdan çok güzel bir gelişme” dedi. Ecevit kasketi taktı.

*

2010 referandumunu Akp kazandı, guguk kuşu seçmen kağıdı çıkarmayı unuttu, oy kullanamadı, “ben İstanbul'da kayıtlı olduğumu sanıyordum, talihsizlik oldu, her şeye rağmen çok olumlu sonuç aldık, iyiye işarettir, Akp çöküyor, iktidara koşuyoruz” dedi. Che Guevara beresi taktı.

*

2011 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Yüzde 30'un altında alırsam çeker giderim” demişti, yüzde 26 aldı, “yeni oydaşlar kazandık, 12 Eylül'den bu yana en başarılı dönemimizdeyiz, bir sonraki seçimde iktidarız” dedi. Kasketle bere dolaba kaldırıldı, Gandi Kemal posteri asıldı.

*

2014 yerel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Çıkan sonucu başarısızlık olarak görmüyorum, bir çizgimiz var, sevindirici, kararlılıkla yukarıya gidiyor” dedi.

*

2014 cumhurbaşkanlığı seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bu seçimin galibi Erdoğan değildir, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'dur, siyaset dünyamız çok önemli bir aktör kazandı, gelecek açısından ciddiye alınması gereken bir aktördür, bugün seçim olsa yine sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterirdim, kurultaya gitmemizi gerektiren bir sebep görmüyorum” dedi. Ecevit'in kasketi, Che'nin beresi, Gandi filan mazide kaldı, “ben Dersimli Kemalim” dedi.

*

Haziran 2015 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Oylarımız düşerse istifa ederim” demişti, oyları düştü, zafer konuşması yaptı, “baskıcı dönemi sona erdirdik, bizim açımızdan sorun yok, memnunum, istifamı gerektirecek bir sonuç değil” dedi.

*

Kasım 2015 genel seçimini Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Durumumuz olumlu, güzel bir seçim geçirdik” dedi. “İstifa edecek misiniz?” diye sordular, “Chp'yi diğer partilerle karıştırmayın” dedi. Bir hafta sonra röportaj verdi, “oy oranımızın netleşmesinden sonra istifam konuşuldu, açıkçası istifa etmeyi aklımdan bile geçirmedim, yenilendik, iktidara yürüyoruz” dedi.

*

2017 referandumunu Akp kazandı, guguk kuşu kaybetti. “Bugünden itibaren yeni strateji kuracağız, yarın seçim olacakmış gibi hazırlanmaya başlıyoruz, herkes görecek, güzel şeyler olacak” dedi.

*

Kendi seçmenini bu kadar gerizekalı yerine koyan bir başka parti var mı? Yok.

*

Chp milletvekilleri…
İl başkanları…
Kurultay delegeleri…
Ağlamaktan gözüne kan oturan eşlerinizin, çocuklarınızın, torunlarınızın yüzüne bakın, sonra da dönüp, bu fotoğrafa bakın.

*

Guguk kuşunun bu fotoğraftaki mutluluğu, Nutuk'ta, Gençliğe Hitabe'de açıkça yazıyor.
Bir anlık gaflet değildir.
Sekiz seçimlik dalalettir.

*

Cumhuriyet'e karşı suç işleniyor.
Fani bir koltuk uğruna sessiz kalmak, hıyanettir.