guntekinonay @ ntvspor.net




Reklam Alanı

Güntekin Onay, Medipol Başakşehir-Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

Beşiktaş'ta dün iyi oynayan futbolcu var mı? Yok. (2. yarı giren Tolgay hariç) Belli ki Başakşehir’in stoperleri yok diye kolay maç olacak diye düşünmüşler ve mental olarak iyi hazırlanmamışlar. Başakşehir ise tam tersi önde baskı ile müthiş bir başlangıç yaptı. Futbolda bazen böyledir, rakibin her vurduğu gol olur. 18 dakikada maçın 3-0’a gelmesi büyük bir şok etkisi yarattı.

Başakşehir’de Bekir 4 aydan fazla bir süredir oynamıyor. Yanındaki Attamah stoper değil. Böyle bir ikili karşısında daha güçlü, hareketli ve formda bir Aboubakar varken son 8 maçta sadece 1 gol atmış Cenk ile başlamak neden?

Hem rakibin özel durumu hem de form penceresinden bakınca ilk 11’de başlaması gereken Aboubakar’dı. Tabii ki Cenk Tosun da kenara atılacak bir oyuncu değil ancak dünkü başlangıç tercihinin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Beşiktaş baskı yiyip pas yapamayınca, Atiba’nın da pas kanalları tıkanınca sorun yaşadı. Ricardo Quaresma ve Talisca top alamadılar. Cenk Tosun da top tutamayınca siyah-beyazlılar ilk yarıda ciddi olumsuzluklar yaşadı.

Geri dönebilmek için 1 gol umut ve moral getirecekti. Ancak girilen pozisyonlardan da sonuç alınamadı. İkinci yarıda daha çok forvet ile oynayıp gol aramak da çözüm getirmedi Beşiktaş’a.

 

BAŞAKŞEHİR HAK ETTİ


Daha iyi alan daraltan, yardımlaşan Başakşehir üstüne üstlük yüksek efor ile daha istekli göründü. Abdullah Avcı, Beşiktaş’ı iyi analiz etmiş ve ilk yarıda bu plan iyi işledi. 2. devrede de iyi savunma yaparak skoru korumayı başardılar. Beşiktaş’ta herkes kötüydü ama 2 yıldız Talisca ve Quaresma dün adeta sahada yoktu.

Beşiktaş şampiyonluk yarışı için hala çok büyük bir avantaja sahip. Yapılması gereken dünkü maçtan dersler çıkartıp, silkelenmek ve derbiye odaklanmak. Siyah-Beyazlı takım açısından tek sevindirici olay ise Demba Ba’nın harika bir golle geri dönüşü oldu.

Vatan Gazetesi'nden alınmıştır.