Reklam Alanı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saldırıda en az 24 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, Suriye rejimine yakın Sana haber ajansı, bir ölü olduğunu aktardı.

BBC Türkçe'nin haberine göreSuriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden, Rami Abdül Rahman, "Haseke'de Iraklı mülteciler ve yerinden edilmiş Suriyelilerin yaşadığı kampın içinde ve dışında en az beş intihar bombacısı kendilerini patlattı" dedi.

Haseke yakınlarında gerçekleşen saldırı sonrası bölgede ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile ağır çatışmalar yaşandı.

Hayatını kaybedenler arasında SDG'lilerin de olduğu belirtildi. Nisan ayında DEAŞ kontrolünde bulunan Tabka'yı kuşatan SDG, kentin güneyinde ilerlemeye başladığını duyurmuştu.

Tabka, hem DEAŞ'ın Suriye'deki merkezi konumunda olan Rakka'nın ülkenin batısındaki bölgelerle bağlantısını kesmek için hem de El Esad Baraj Gölü'nün kapaklarına ve bir askeri üsse ev sahipliği yapması nedeniyle stratejik öneme sahip bir yer olarak görülüyor.