Reklam Alanı

Kürekle okyanusu geçen ilk kişi olarak tarihe geçen Erden Eruç, Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz tarafından kurulan Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) konuğu olarak denizseverlere bir konferans verdi. ABD'deki Dünya Kaşifler Kulübü(The Explorers Club) nün başarı ödülüne de layık görülen Erden Eruç, okyanus geçişlerinde yaşadıklarını anlattı. Eruç, " Her okyanusun karakteri vardır. Atlas Okyanusu kaprislidir ama dobradır. Plan yaparsınız sadık kalır. Hint Okyanusu hırçındır, döver ama geçersiniz mutlaka. Hint Okyanusu'nda 3 kürek kırdım. Pasifik Okyanusu ise bambaşkadır çok anlatmak gerekir." Dedi.

OKYANUSTA KANO İLE SAVAŞ GEMİSİ BULUŞTU 

Eruç, görev için yakınlarında bulunan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Gaziantep fırkateyninin kendisini Madagaskar açıklarında bulmasının gözlerini yaşattığını da belirtti. Eruç, "Bir savaş gemisinin bir kürekçiyle okyanusun ortasında buluşması ilk kez yaşandı. Gün batımına kadar benimle kaldılar. Çok büyük gurur duydum. Rekorum 43 saat uyumadan kürek çekmek. İnsanlara fırsat verilirse çok büyük işler yapabileceklerine inanıyorum. Türk insanlarının da desteklenirse dünyaya önek olacak başarılara imza atacaklarını düşünüyorum" dedi.

ASDUN BORO ANILDI 

2007-2012 yılları asında Kas Gücüyle Devriâlem projesi için 5 sene 11 gün boyunca denizde kalarak 60 bin km kürek çeken Erden Eruç, dünyayı ilk kez denizden dolaşan denizcimiz Sadun Boro'nun eşi Oda Bora ile de sohbet etti. Eruç, kendisini dinleyen Oda Boro'nun yanına giderek büyük Türk denizcisi Sadun Boro'yla ilgili anılarını anlattı. Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) Başkanı Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise; "Erden Eruç, tüm Türk gençlerine örnek olacak bir azim ve cesaretle dünya denizcilik tarihine geçti. Gençlerimize denizleri sevdirmeli, büyük hedeflere kürek çekmelerini sağlamalıyız" dedi.