Reklam Alanı

Çilekli saç maskesi

Ciddi bir C vitamin deposu olan çilek saçınızın yağ dengesi için de doğal bir formüldür. Çilekle uygulayacağınız saç maskesiyle saçlarınız pırıl pırıl parlar ve kuruluğu tarihe karışır.

Malzemeler: 6-7 adet çilek, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı: Çilekleri püre olacak şekilde ezin ve üzerine Hindistan cevizi yağını ve balı döküp kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra karışımı ıslak saçlarınıza diplerden itibaren uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla iyice durulayın.

Yoğurtlu saç maskesi

Yoğurt içeriğindeki vitaminler, kalsiyum ve proteinle değerli bir besindir. Vücudumuz için gerekli olan bu maddelere sahip olan bu besin yağlı saçların yağ dengesini ayarlamak için de ideal bir malzemedir. Diğer yandan kurumuş saçlar için de gerekli nemi sağlar. Kısaca iyi bir nem ve yağ dengeleyicidir.

Malzemeler: ½ bardak yoğurt, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Tüm saçınıza deriden itibaren itina ile uygulayın ve 15 dakika bekletip sıcak suyla iyice durulayın. Dilerseniz sonrasında organik bir saç şampuanı ile kokusundan kurtulmak için bir yıkama yapabilirsiniz.

Avokado saç maskesi

Her derde devam avokadonun saçınıza iyi gelmeyeceğini düşünmediniz herhalde? Avokado nemlendirici özelliğiyle cansız saçlarınızı canlandırır ve kuru saçların onarılmasına yardımcı olur.

Malzemeler: 1 adet avokado, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım su bardağı süt

Hazırlanışı: Avokadoyu püre haline gelene kadar ezin ve en ufak bir topaklanma bile kalmamasına özen gösterin. İçine süt ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Saçınızın bütününe diplerden itibaren uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla iyice durulayın.