Reklam Alanı

ALMAN ordusunda teğmen olan ve Suriyeli mülteci kılığıyla iltica eden Franco A. olayıyla Savunma Bakanı von der Leyen, eleştirilerin hedefinde. Savunma Bakanı von der Leyen, skandal üzerine “Anlaşılan ordunun bir tavır sorunu ve yönetim zaafiyeti var” demişti. Bakanın bu sözlerine Alman Ordu Mensupları Birliği Başkanı Andre Wüstner tepki gösterdi. Wüstner, “Ordu mensupları ve aileleri, yabancı ülkelerde görev yapan askerler, hepsi bu genelleştirmeye öfkeli. Bir bakanın tribünlere çıkıp kendi takımını yargılamasını kimse anlamıyor” dedi.

'SÖZLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ'

Savunma Bakanı von der Leyen'in sözlerini hükümet ortağı SPD ve muhalefet farklı eleştirdi.

SPD'nin savunma politikaları sözcüsü Rainer Arnold, “Orduyu genel olarak hedef alan bu sözler beni hayrete düşürdü. Görev yapan her asker bu sözlerin kendisini yaraladığı hissini taşıyor. Bakanın özür dilemesini bekliyorum” dedi.

AŞIRI SAĞI CİDDİYE ALMIYOR

Yeşiller'in savunma politikaları sözcüsü Omid Nouripour, Bakan von der Leyen'i ordu içindeki aşırı sağ eğilimi ciddiye almamakla eleştirdi. Sol Parti Grup Başkanı Dietmar Bartsch, savunma bakanını sözde kalmayıp harekete geçmeye ve olayı tüm yanlarıyla aydınlatmaya çağırdı.

Teğmen Franco A. aylar önce Suriyeli bir mülteci gibi iltica etmiş ve ilticası kabul görmüştü. Çifte bir hayat yaşayan Franco A.'nın mülteci kılığına girerek, saldırı eylemleri planladığından şüphe ediliyor. Teğmenin evinde yapılan aramada bir liste ele geçmişti.