Reklam Alanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014 günü ayrıldığı partisine  979 günün ardından bugün yeniden dönüyor. Referandumda kabul edilen Anayasa değişikliğinin tanıdığı imkan çerçevesinde Ak Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek törenle "partili" olacak Erdoğan, 21 Mayıs'taki olağanüstü kongreyle ise Genel Başkanlık görevini de üstlenecek. Ak Parti  kurulları dün bu iki kritik aşama için mesai  yaptı. Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında peş peşe toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Erdoğan için gerçekleştirilecek üyelik töreni ve olağanüstü kongre hazırlıklarını ele aldı.

PEŞ PEŞE TOPLANTILAR YAPILDI...

Yıldırım, ilk olarak genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin yer aldığı MYK'yı topladı. Saat 10.40'da başlayan MYK 3 saat sürdü. Ardından da MKYK toplantısına geçildi.  MKYK toplantısında da hem olağanüstü kongre hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye yeniden üyeliği için karar alındı. Alınan kararları Ak Parti Sözcüsü Yasin Aktay açıkladı.

TÖRENE KİMLER KATILACAK?

Aktay, "Sayın Başbakan'ımızın daha önce yapmış olduğu davete icabeten Sayın Cumhurbaşkanı'mızın partimizle ilişkisinin, üyeliğinin ihya edilmesine dair MKYK'nın bütün üyeleri bu kararı oy birliğiyle onayladı.  Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin genel merkezinde düzenlenecek olan toplantıyla üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz. Genel Merkez'de düzenlenecek törene kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, MYK üyeleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden misafir katılacak" diye konuştu. 

"BALKON KONUŞMASI OLACAK MI?

MKYK toplantısında, 21 Mayıs günü gerçekleştirileceği duyurulan olağanüstü kongreye ilişkin kararın onaylandığını açıklayan Aktay, şunları söyledi: "21 Mayıs'ta üçüncü olağanüstü kongreye gitme kararı alındı. Gerekli hazırlıklar için de düğmeye basıldı. Önümüzdeki 21 Mayıs'ta olağanüstü kongre olacak ve bu kongrede Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Sayın Başbakan'ımızın davetiyle oluşuyor bu olağanüstü kongre. Bu kongrede de bir seçim yapılması ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, partimizin genel başkanlığa seçilmesini öngörüyoruz. Karar genel başkanımızın çağrısı üzerine alındı. MKYK'nın onayıyla 21 Mayıs günü hem genel başkan seçimi hem MKY ve bütün yönetim kademesinin seçimini içeren bir seçim yapılmış olacak. AK Parti'nin alt kattaki salonunda gerçekleşecek. Bir balkon konuşması değil; ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bir hitabını bekliyoruz" dedi.