Reklam Alanı

1- SELDA BAĞCAN

60'lı yıllarda başladığı müzik yolculuğunda bir çok nesil için özel bir yeri olan sanatçı, son yıllarda katıldığı uluslararası festivaller sayesinde daha da dikkat çeker oldu. Yeni nesil için ilginç geliyor olsa da Selda Bağcan hepimiz için dünya çapında bir ses ve yorumcudur. Son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle yakaladığı bu popülerliği daha da artsın. Selda Bağcan'ı tanımayan kalmasın ve dünya çok daha güzel bir yer olsun.

2- FATİH AKIN

Fatih Akın, 2004 yılında Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü ve 2007 yılında Cannes Film Festivali En İyi Senaryo ödülü alarak bir dönem Türk insanı için gurur kaynağı oldu. Bu kadar başarılı ve ödüle rağmen hiçbir zaman omuzlara alındığını düşünmüyoruz ama insanlarımızın gönlünde yeri ayrı olduğunu biliyoruz.

3- ORHAN PAMUK

2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığında memleket içerisinde bu konu ile yorum yapmayan kalmamıştı. Dünya çapında 100'den fazla ülkede kitabı yayınlanan ve 20 milyona yakın baskı yapan bir yazar olarak kendini defalarca savunmak zorunda olması garip görünse de, insan sevdiğini hırpalarmış diyoruz ve bir sonraki Nobel ödülünü alacak kişiye sabırlar diliyoruz.

4- NURİ BİLGE CEYLAN

Nuri Bilge Ceylan'ın kazandığı ödülleri bir sporcu kazanmış olsaydı muhtemelen bir çok kentimizde caddelere ismi verilirdi. Belki adını taşıyan bir üniversiteye bile sahip olabilirdi. Bütün bu durumun Ceylan'ın pek umrunda olmadığını bilmekle beraber 'yalnız' ülkesinin fertleri olarak bir sonraki filmini merakla bekliyoruz.

5- FAZIL SAY

Fazıl Say için Türkiye'yi dünyada değil de, dünyayı ülkemizde temsil ediyor desek daha doğru olabilir. Kariyeri boyunca ürettiği sayısız eser ile gezegen üzerinde almadığı ödül, konser vermediği yer kalmayan sanatçı, ülkemizde diğer gereksiz bir eleştiri bulutu içinde yaşamını sürdürmek durumunda kalmaktadır. Buna rağmen, dev sanatçı Genco Erkal ile birlikte hayat verdikleri Nazım Hikmet Oratoryosu'nu bizlere armağan ederek aradığımız kudretin nerede olduğunu hatırlatmıştır.