Reklam Alanı

Piezo burun estetiği adı verilen bu yöntemde burun kemiklerinin kırılmadan elektriğin gücü ile yeniden şekillendirilmesi anlamına geliyor. Uygulama yapılırken özel cihazlar ile kemik yapısı soğutularak şekillendiriliyor. Bu sayede burnun doku bütünlüğüne zarar verilmiyor. Diğer burun estetiği tekniklerindeki gibi kırma işlemi yapılmasına gerek duyulmadığını ifade eden Plastik Cerrah Op. Dr. Cahit Vural, Piezo yönteminde kemik, istenilen doğrultuda törpülenerek esnetilebildiğini ve birçok hastada ameliyat sonrası tampon dahi uygulanmadığını ifade etti.

Burun estetiğinde son yılların en önemli gelişmelerinden biri olan Piezo yöntemi hakkında bilgiler veren Dr. Cahit Vural şu bilgileri verdi;

"Burun Estetiği ile ilgili son yıllardaki en önemli değişiklik Piezo olarak adlandırılan ultrasonun yarattığı bir enerji ile kemiğe şekil veren bir cihazın kullanımıdır.Burun estetiği ameliyatlarının neredeyse tamamında burun kemiğine müdahalelerde bulunulur. Piezo sistemi deri ve kıkırdaklara zarar vermeden oldukça ince bir şekilde burun kemiğinde kesme ve şekillendirme yapmamıza izin veren, net ve ince kemik kesimleri ve törpülemeleri yapmamıza olanak sağlayan bir teknolojidir."

"YÜZDE 60 DAHA HIZLI İYİLEŞİYOR"

Piezo burun estetiği ameliyatlarında iyileşme süreçlerine de değinen Vural, kemik iyileşmesi yüzde 60 oranında konvansiyonel (eski) yönteme göre daha hızlı iyileşme olanağı tanır. Burun estetiğinde ameliyat sonrası dönemde hasta açısından en önemlisi daha az şişlik ve morluğa yol açarak hastalara sorunsuz bir iyileşme süreci sağlanır." ifadelerini kullandı.