Reklam Alanı

Halsizlik

9 ay süren zorlu süreç bitmiş ve artık kucağınızda hayatınızdaki en değerli varlık duruyor. Yakın ilgiye muhtaç olan bebekler ile ilgilenirken annelerin beslenme düzenleri değişir, enerji depoları boşalır. Gün içinde yoğun bir halsizlik ve bitkinlik görülebilir. Bu durumun en önemli sonucu depresyon benzeri ruh hali yaşamaktır. Hemen panik yapmayın ve sakin olun. Bir süre sonra bu halinizden eser kalmayacak.

Sosyal ortamdan uzak kalma

Annelikten önce çok sosyal bir hayatınız olabilir. İş hayatı, arkadaşlar derken gün içinde belki evde bile durmuyordunuz. Artık devir değişti. Sürekli evde durmanız gerekiyor ve en yakın arkadaşlarınızla bile görüşürken zorlanıyorsunuz. Kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ama aslında hemen yanınızda bir mücevher durmakta. Bu sorunları büyütmeden arkanızda bırakabilirsiniz.

Yemek düzeninde bozulma

Gün içinde bebeği emzirme, uyutma derken kendinize vakit ayıramayabilirsiniz. İyi beslenmenin hem size hem de bebeğinize yararı olacaktır. Yakınlarınızdan bu durumu takip etmelerini isteyebilirsiniz.

Uykusuzluk

Doğumdan beri en son ne zaman şöyle rahat bir uyku çektiniz bilmiyorsanız, bu durumu yakınlarınızla paylaşın. Gün içinde kısa da olsa kaliteli bir uykunun herkese faydası olacaktır. En çok da size…

Odaklanma güçlüğü

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı kendinize ait bir zaman ayırmanız güçleşecektir. Hayattaki amacınıza ve hedefinize tekrar odaklanarak, bebeğinizi bu doğrultuda büyütmeye çabalayabilirsiniz. Bütün bu durumların geçici olduğuna inanın ve hayatınızın en güzel günlerinin tadına varın.