Reklam Alanı

Takıntılarınızı yazın

Nasıl bir takıntı dünyasında koşturuyor olduğunuzu anlamanın en iyi yolu, bunları yazmaktan geçer. Bir anda gözünüzün önünde sizi sıkıntılar dünyasına esir eden nedenler belirir. Yazdıkça problemleri anlarsınız ve çözüm üretmeniz kolaylaşır. Düşmanlarınızı görmeye başlarsanız, onlarla daha rahat savaşırsınız.

Olayların iyi taraflarını hatırlayın

Yaşadığınız her olayı olumlu düşünmeyi hiç denediniz mi? Ne kadar zor geliyor biliyoruz. Negatif düşünce zamanla bağımlılık yapan ve peşine takıp götüren bir alışkanlıktır. Aslında şöyle basit bir gerçeklik var. Olumlu düşünmek olumsuz düşünmenin boşluğunu doldurur. Eğer bu düşünce boşluğuna hâkim olabilirseniz hayatta sizi yolunuzdan hiçbir şey çıkaramaz.

Kendinize zaman ayırın

Artık kendi başınıza kalmanın ve bütün zamanınızı sadece kendi isteklerinize göre harcamanın vakti gelmedi mi? Zor olduğunu biliyoruz ama modern insanlığın bu çetrefilli sıkıntısından kurtulmasının en temel yolu, biraz egoistçe gözükse de kendinizi en ön plana koymaktan geçiyor. Sonunda kazanan siz olacaksınız. Deneyin.

Olumlu insanlarla zaman geçirin

İşte sürekli ertelediğimiz en önemli egzersizimiz. Olumsuzluk bulaşıcıdır. Ne zaman bir harala gürele, ne zaman bir toz toprak görsek gözlerimizi o taraftan alamayız. Bu durumdan, yüzlerinden gülümseme ve dolayısıyla mutluluk eksik olmayan tatlı insanlarla daha fazla zaman geçirerek çıkabilirsiniz.

Daha çok uyuyun

Fırsat buldukça uyumaya ve bedeniniz dinlendirmeye çalışın. Gün içinde yapacağınız 20'şer dakikalık birkaç kestirme size düşüncelerinizi toparlama konusunda yardımcı olacaktır.

Spor yapın

Beden kontrolünü ne kadar ele alırsanız, zihin kontrolü de o derece kolaylaşmaktadır. Spor yaparken salgıladığınız mutluluk hormonları sayesinde dış etkenlerin yarattığı takıntılı ruh haliyle çok daha rahat başa çıkabilirsiniz.